29.3 Pariisi

Tänään tuli suhteellisen hyvä kuntoilupäivä kävelyn merkeissä. Hotellilta Rivolilta Maren kautta Rebupliquelle josta bussilla takaisin hotellille. Ihan perinteinen lonnimispäivä. Pientä shoppailua ja kaupoissa piipahtamista aina välillä. Lähinnä Anne ja Vintage liikkeet sillä aikaa kun itse naputan jalkaan kadun puolella:) Uutena tuli käytyä katsomassa katettu ruokamarkkina-alue Marche des Enfants Rouges. Oli pettymys. Näytti hieman paremmalta Anthony Bourdainin uusimmassa Pariisi-jaksossa kuin todellisuudessa.

null
*Kilo Shop Rue de la Verrerie kadulla Mareen reunalla. Rättejä kilohinnalla. Hauska hinnoittelutapa

null
Rue des Rosiers Maren keskellä ja varmaan kaupungin paras kebab / Falafelmyyntipiste Mivami. Jono kertoo jo että myynnissä oltava jotain hyvää. Kannatti jonottaa Chawarma pita 7,5€

null
*Hauskoja rakennuksia erilaisine ulokkeineen Rue des Francs Bourgoises kadulla Carnivalet museon lähettyvillä

null
*Näkymiä Mareen sivukujilta

null
*Vintageliikkeitä. Niitä riittää täällä. Järkyttäviä hintoja vanhoista vaatteista ja tavaroista pelkän merkin mukaan.

null
*Templen aukio Rebupliquen takana. Vanhasta keskiaikaisesta linnasta ei ole jäljellä kuin muutama kivi ja tarinat. Paikka jossa Ludvig XVI joutui viettämään aikaansa ennen mestauslavalle menoa nykyiselle Concorden aukiolle. Samoin Antoinette joutui tänne hieman myöhemmin ennen lopullista siirtoansa Conciergerie vankilaan Il-de-Citelle.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

1 × two =