3.6 Manado

Manado. Aamulla herätys kukonlaulun aikaan. Lentoaika 4 tuntia joka sisälsi yhden pakollisen vaihdon Makassarin kentällä. Pitkiä nämä maansisäiset lentomatkat.
Eli saavuttiin paikkaan johon 3 vuotta sitten ei kuviteltu uudelleen enää saavuttavan. Hotelli sijaitsee kivalla paikalla suoraan sataman yllä. Mukava parvekkeelta katsella sataman hälinää. Muuten aika perinteistä hälinää ja sekamelskaa kaupunki täynnä. Perinteistä Aasiaa. Aamulla saapi nukkua hieman enemmän ennen kuin klo 9.00 aamulla tulee kyyti hotellilta hakemaan. Seuraavat 4-5 päivää meneekin sitten viestintävälineiden katveessa. Ilmeisesti puhelimetkaan eivät toimi paikan päällä. Wifistä voi tällöin vain haaveilla. Ensimmäinen varsinainen tavoite Bangkka Island on tällä hetkellä odottamassa kulman takana. Tosin tämä tarkoittaa aamulla vielä tunnin automatkaa sekä samanlaista venematkaa. Lopultakin tullaan pääsemään purkamaan kamat kunnolla sekä ottamaan esille ne paljon puhutut snorkkelit. Olivat sen verran arvokkaat että toivottavasti eivät vuoda yhtä paljon kuin aikaisemmat Lidlistä ostetut perussnorkkelit.

Mitähän muuta. Manadon historiaa ei tällä hetkellä jaksa enempää kertoilla. Toisen maailmansodan aikaan kaupunki on ollut ison sotatapahtuman keskus. Siitä ehkä myöhemmin. Pääuskonto alueella on kristinusko. Sikäli erikoista, koska kaikkialla muualla on jokin muu. Tämäkin on kuulemma taannoisten länsimaalaisten lähetyssaarnaajien aikaansaannosta. Hyvin tehty pohjatyö aiheutti sen, että meille tuttu uskonto sai poikkeusaseman täällä muslimimaailman keskellä.

Eli blogi hiljenee toviksi. Palataan asiaan myöhemmin kun päästään paratiisistamme pois. Seuraavat osoitteet tulevat olemaan Gorontalo ja Togean Islands. Tämäkin kirjoitus piti tulla erikseen laittamaan hotellin alakerrasta käsin. Wifit eivät riitä huoneeseen asti. Tuntihan tähänkin upposi mutta onneksi aika ei ole niin kiireistä täällä. Lomallahan täällä ollaan.

null
*Tuttu Manadon satama. Ei voi kuin itsekin ihmetellä viime reissua täällä. Lennettiin Sumatran Padangista Jakartan kautta tänne Manadoon. Liput varattiin aina suoraan kentiltä. Tultiin tähän satamaan ilman mitään käsitystä että miten päästään naapurisaarelle Bunakenille. Majapaikka saarelta oli tiedossa mutta jostain syystä ei oltu saatu mitään yhteyttä sinne. Vene alle ja kohti saarta. Onneksi oli mökki tällöin saatavilla koska muuten oltaisiin oltu pulassa. Jälkikäteen ei vastaavaa extemporee reissua varmaan uskaltaisi tehdä? Ehkä pidemmällä ajalla joskus.

null
*Hotel Celebes suoraan sataman äärellä. Kiva katsella parvekkeelta elämää.

null
*Manado Tua tulivuorisaari Bunakenin takana. Vaikuttava näky meille mutta paikallisille normaalia.

null
*Satama-aluetta ilta-auringossa parvekkeelta kuvattuna

null
*Hieno siltarakennustyömaa sataman yli. Ei voi kuin ihmetellä miten noi painavat betoninpalaset pysyy ilmassa kuin tyhjää vain. Insinöörit varmaan laskenee asiat oikein.

null
*Sama mutta eri mittakaavassa. Pelottaa mitä nämä auringonlaskut tuovat tullessaan kunhan päästään itse pelipaikoille. Kamera varmaan sulaa käteen.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

twelve + one =