4-8.6 Bangka Island

Sulawesi – Bangka Island. Jos mieli tekee jonnekin todella kauas sekä samalla hyvin rauhaisaan paikkaan, niin tämä on todellakin oikea osoite. Kaupan päällä saat vielä vallan mahtavat koralliriutat suoraan oman majapaikan edustalla sekä upean miljöön. Oikea Robinson Cruseo ranta, silti hyvillä palveluilla.. Sukeltajien paratiisi mutta myös snorkkeloijien eli meidän.

Eli täällä meni 4 päivää 4-8.6 välinen aika oikein mukavasti. Erikoista että olin n. 3 vuotta sitten bongannut netistä todella upean kuvan idyllisestä majapaikasta kauniiden vesien äärellä. Salapoliisityön jälkeen sain selvitettyä että kyseinen kuva oli otettu täältä. Tuon kertana emme silti tänne päätyneet vaan menimme Bunakenille. Nyt kun aloimme tämän vuoden reissua suunnittelemaan niin sama kuva nousi kummittelemaan. Lopputulos että olemme tai nyt jälkikäteen sanoen olimme kyseisessä paikassa. Kannatti nähdä kaikki vaiva ja tulla tänne Murex Bangka Island Resort nimiseen paikkaan.

Päivät ovat menneet melko tarkkaan tietyn rytmin mukaan. Sukelluspaikoissa eletään hieman eri tavalla kuin perinteisissä resorteissa. Jos ruokaa haluaa saada niin pitää tiettyyn aikaan olla ruokapatojen ääressä muiden asukkaiden kanssa. Nukkumaan täällä ei ole päässyt myöhään koska aamupala on ollut 7-8 välillä. Päivällinen 12-13 ja illallinen 19-20. Oikeastaan hyvä vaan herätä ajoissa koska päivät tuntuvat pidemmiltä. Ruokailujen välinen aika on pitkälti mennyt snorkkeleiden kanssa vedessä.

Veden alainen maailma on ollut todella upeaa. Yksi parhaimmista tähän mennessä käydyistä paikoista. Todella upeita koralleja sekä värikkäitä kaloja ja muita meren eläviä. Vain mielikuvitus on rajana kun miettii vedenalaista elämää ja monimuotoisuutta. Parasta kaikessa on se että pääsy tähän maailmaan on suoraan mökin edestä. Ei tarvitse paljoa nähdä vaivaa kuten monessa muussa paikassa. Hyvä aina iltaisin kuulla sukeltajilta mitä myrkyllisiä tai tappavia kalalajeja olikaan päivän aikana nähty. Mitä värikkäämpiä niin sitä vähemmän kannattaa kosketella. Samoin meressä kävellessä sääntö nro 1. on pitää kenkiä jalassa. Kivenmurikalta näyttävä Stonefish eli kivikalan evän pisto sen päälle astuttaessa paljain jaloin tietää kotimatkaa hieman ikävämmällä tavalla.

Mutta järki kädessä ja varovaisuutta noudattaen kaikki veden alainen kauneus on vapaasti nautittavissa.

Tänään siirryttiin vene-auto-lentokone-taksi yhdistelmällä Gorontalon kaupunkiin ja hotelliin nimeltä Hotel Wisata. Tosin varausta ei ollut vaikka oltiin varattu. Tarkoitus yöpyä yksi pakollinen yö täällä ja aamulla saada hankittua kyyti 3 tunnin päässä olevaan Bumbulan kylän satamaan Tomininmeren rannalla. Täältä lähtisi iso paikallinen nopea lautta Tanjung Api Togeanin saarille Dolongin kylään. Seuraavan majapaikan kyyti on puolestaan odottamassa meitä edellä mainitussa paikassa. Koska kohteena on tälläkin kertaa pieni saari ja resortti Fadhila Cottages keskellä ei mitään, niin se taas ehkä tarkoittaa blogin katoamista seuraaviksi 4-5 päiväksi. Hankalan matkan päässä oleva paikka joten syytä olla sitten kaiken vaivan arvoinen

Sää suosii. Aurinko paistaa ja sateesta ei ole tietoakaan. Toisaalta mukava vilvoitava kuuro voisi olla ihan paikallaan. Eli täällä menee vallan mainiosti.
null
*Rantoja Sulaweden puolelta. Väärän väristä hiekkaa

Kuvia Bangka Murex yleisesti
null

null

null

null
null

Veden altá ja päältä
null

null

null

null

null

null

null
null

Muutama auringonlasku
null

null

null

Hieman myös luontoa
null

null

null

null

Muutama taiteellisempi kuva myös
null

null

null

null

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

10 − three =