8-9.6 Gorontalo – Togean Island – Togean saaret


Matka kohti seuraavaa etappia alkoi perinteisesti veneellä, kun kerran saarella ollaan. Tunnin automatka vehreyden keskellä Manadon kentälle, josta koneella lyhyt 40 minuutin lento Gorontaloon. Ei ongelmia. Taksi 60 000 rp / henkilö ja tunnin ajomatka hotellille Hotel Wisata. Olimme varanneet paikan onnistuneesti Agodan kautta mutta perille päästyä olikin yllätys että heillä ei ole tällä hetkellä lainkaan sopimusta kyseisen firman kanssa. Eli varauksemme oli yhtä tyhjän kanssa. Lopulta päädyttiin maksamaan huone sitten erikseen listahinnoilla. Ei hyvä hotelli mutta ajoi asiansa. Suihku ja hyvä sänky lyhyttä nukkumista varten.

Aamulla 04.00 kuski tuli hakemaan meitä ja matka kohti Bumbulan nimistä kaupunkia alkoi. 3 tuntia vauhdikasta rallimeininkiä mutkaiselle ja vuoristoisella tiellä oli aika mieleenpainuva kokemus. Maisemat olivat hienoja aamun sarastuksen jälkeen. Bumbulan lähellä olevassa satamassa Marisa odotti sitten seuraava kuljetusväline lautta Tanjung Api. Lippu vain 21 000 rp economy luokkaan mutta antamalla 10 000 rp lisää sai pääsyn hieman parempaan business luokkaan. Penkeillä oli hyvä nukkua torkahdellen puolet matkasta. Tasaisen varmaa, mutta hidasta kyytiä tyvenessä kelissä 6 tuntia Togean saarilla olevaan pieneen, mutta todella idylliseen kaupunkiin nimeltään Dolong. Kuivattu neilikka tuoksui ilmassa ja kujilla. Majapaikan toimesta organisoitu pienempi vene puolestaan kuljetti meitä vielä 3 tuntia ennen kuin pääsimme perille. Eli ei tänne helppo ole tulla mutta tähän mennessä on vaikuttanut kaiken vaivan arvoiselta. Tuntuu todella erilaiselta paikalta joka suhteessa mitä aikaisemmin ollaan koettu.

Säät suosivat edelleen ja joka paikka on todella syvän vihreän väristä. Ihmetellä voi vain tätä luonnon kauneutta täällä syvällä Indonesian Sulaweden keskellä. Vesien kirkkaus on akvaariotasoa joten arvatenkaan sekään ei voi tuottaa minkäänlaista pettymystä. Fadhila Cottages näytti illan viimeisissä valoissa TODELLA hyvältä.

null
*Vielä viimeiset vilaukset Bangka Murexin rantaan

null
*Manado Tua ja jokaisen veden alla viihtyvän paratiisi Bunaken Island

null
*Koneet vaan pienenee mutta silti kuljettavat perille

null
*Gorontaloon laskeuduttaessa maisemat olivat henkeäsalpaavat. Jylhää viidakkoista vuoristoa ja hieman alempana vehreitä riisipeltoja. Riisi ei taida tältä alueelta loppua kesken ihan heti

null
*Tanjung Api lautta joka kulkee vain kahtena päivänä viikossa Marisasta Togeanin Dolongiin. Juuri sellainen kuin voisi lautat täällä päin maailmaa kuvitella olevan

null
*Economy-luokan paikkoja. Ei jaksanut istua kannella vedossa vaan maksettiin 10 000 rp lisää business-luokan eduista. Eli pehmeät penkit ja tasainen ilmastointi.

null
*Dolong. Kaunis kylä varsinkin sään suosiessa.

null
*Dolong – Togean Island

null
*Kuhina alkoi satamaan saavuttaessa. Lämpöä riitti ilmassa rinkkoja kannellessa kohti seuraavaa kyytiä

null
*Neilikan kuivatusta meneillään. Eri värit johtuvat eri kuivuusasteista. Huumaava tuoksu ilmassa

null
*3 tunnin kyyti mukavassa kelissä kohti päätetappia.
null

*Perillä. Oma terassi mutta mitä sen edessä? Pimeä verhoaa vielä salaisuuden tässä vaiheessa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

two × two =