5.11 Pariisi – Montparnasse – Defense – Notre Dame ja Latin Quarter

Lauantai. Eilen oli pitkä päivä ja iltakin venähti yliajalle joten tänään oli tarkoitus ottaa rauhallisemmin. Lopputuloksena oli silti ihan kunnon reissu. Näköjään meillä riittää virtaa enemmän kuin tiedetään. Hyvä näin, sillä eihän ulkomaille nukkumaan tulla. Sitä ehtii tekemään kotonakin. Eli aamulla askeleet suunnattiin Montparnassen ostarille josta ostoskassit tyhjänä ja naama pettyneenä metrolla modernimpaan Pariisiin Defenselle. Olo oli aika futuristinen mutta hyvähän tämäkin puoli kaupungista oli loppujen lopuksi kokea. Viisi kertaa oltiin tätä aluetta vältetty. Tulipahan käytyä ja ei kaduta. Seuraavaksi riemukaaren kautta Il de Citelle Notre Damelle. Muutaman pakollisen valokuvan jälkeen Latinalaisen korttelin suuntaan josta lopuksi hotellille. Hyvä ja antoisa päivä
null
*Dome. Perinteikäs ja arvostettu ravintola heti kulman takana. Entisajan taiteilijoillekin tuttu. Meille ei sillä mereneläviin erikoistunut menuu ei innostanut..ja ehkä hinnatkin lienee laskeneet kokeilumotivaatiota.

null
*Notre Dame des Champs. Tämäkin löytyi heti kulman takana.

null
*Montparnassen shoppaussekamelskaa

null
* SE uudempi riemukaari Defensellä..Grande Arche

null
* Ja näkymä suoraan sille toiselle vanhemmalle ja paremmin tunnetummalle. Ja jos tarkkaan katsoo niin linjassa vielä kauempaa pitäisi löytyä se kolmaskin riemukaari, Louvren edestä.

null
*Peukku pystyssähän tarkoittaa vaan hyvää….

null
*Hieman lasisempi Pariisi Defensellä

null
* Ja samalla futurisempi…olo kuin olisi kuussa

null
*Mellakoihinkin oli varauduttu…santarmit lepotauolla. Tosin muutaman paikalla olevan mielenosoittajan varalta oli aika ylimitoitettu armeija paikalla. Ehkä nämä täällä tietää paremmin mihin tilanteet voivat kehittyä…
null
*Eri perspektiivi riemukaareen

null
*Notre Dame ja mustavalkoisena tällä kertaa

null
Piruja Notre Damen räystäillä…hyvät näkymät tähystellä turisteja ja suunnitella kepposia

null
*Seine

null
*Seine ja jokilaivoja

null
*Oubliettes, se vanha pariin kertaankin käyty biletyspaikka päiväsaikaan nähtynä.
null
*Latinalaisen korttelin kujia. Paljon ruokapaikkoja mutta pahaa ruokaa..

null
*Kreikkalaiset silti takuu varmoja, jopa Latinalaisissa kortteleissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

nine + nine =