6.11 Pariisi – Rue de Mouffetard – Midnight in Paris – Montparnasse

Vika päivä. Eli olisi pitänyt uskoa edellisiltä kerroilta että Latinalaiseen ei kannata mennä syömään muuta kuin kreikkalaista = kebabia. Aikaisemmalla kerralla luvattiin pihvi halvalla. Halpaahan se oli, mutta kengänpohjaa. Tällä kertaa kokeiltiin edellisenä iltana varautuneesti intialaista (Restaurant Safran) ja lopputulos oli että ruoka ei ollut nähnytkään Intiaa. 46 € maksoi tämä kokeilu ja eiköhän nyt uskota tämän alueen taso. Ilmeisesti strategia on se, että porukka sisään, ruoka pöytään ja sen jälkeen turistit palaa kotimaahansa. Ja uusia turisteja riittää ja vanhat ei kotimaasta käsin valita! Onneksi aamupala hotellilla korvasi kaiken (munakasta ja pekonia ym.). Tämän jälkeen olikin hyvä suunnata maha täynnä Rue de Mouffetardin sunnuntaimarkkinoille. Viehättävä perinteikäs paikallisten kapea katu täynnä herkkuja ja tunnelmaa. Suosittu myös turisteillekin. Matka jatkui Woody Allenin uusimman Pariisissa kuvatun elokuvan Midnight in Paris kuvauspaikkojen kautta. Ennen hotellille ja kentälle paluuta käytiin pikaisesti syrjäkylillä katsomassa miltä paikallisten paljon puhuttu shoppauskuja Rue de Commercelle näytti. Ihan ok mutta valitettavasti kaupat oli sunnuntaina kiinni, joten tarjonta jäi tarkemmin selvittämättä. Ehkä täältä jollekin voisi jotain löytyä. Lopuksi taksilla kentälle. Hieman kiertoreittiä kehäteitä pitkin ,eipä haitannut sillä tulipahan siinä sivussakin taas tarkempi käsitys Pariisista.

null
*Erilaisempi katukyltti
null
*Mouffetardin koristeellisia taloja

null
*Päivätanssit. Tyydyttiin vain katselemaan sivusta. Ei viitsitty pelotella muita paikalta pois

null

null

null

null

null

null

null
*Rooma tuli mieleen. Lienee talon värityksen ansiosta. Silmille mukava väriläiskä harmaiden talojen keskellä

null
*Pantheonin huippu ja Pariisin kattoja

null
*Kohta jossa Owen Wilson odotteli keskiyöllä menneisyyteen vievää autokyytiä Woody Allenin elokuvassa Midnight in Paris

null

null
*La Motte Piquet – Grenelle metroasema

null
*Rue de Commercen liikkeitä.

null
*Montparnassen hautausmaa. Ei yhtä hieno kuin Pere Lachaise

null
Montparnasse Tower. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Upeat näkymät Pariisiin

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

6 + two =