16-17.7.2022 Mallorca – Pequera

Mallorca vai Majorca. Vissiin monta mielipidettä kumpi on se oikea. Me päätimme, että menemme Mallorcalla. 2 viikkoa sitten ei vielä tiedetty mihin mennä mutta pakkohan se oli päästä jonnekin. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui kummallekin outo ja tuntematon Espanja ja Mallorcan saari. Suurin syy kohteen valintaan oli se, että Norwegian lentää tänne suoraan, joten matkalaukkujen häviämiselle olisi pienempi todennäköisyysprosentti. Näin olikin ja laukut saapuivat onnellisesti samassa koneessa kuin niiden omistajat. Tai se tärkein syyhän tottakai oli se aurinko ja lämpö.

Lentohan oli varsin aikainen, lähtö Helsingistä klo 06.00 aamulla. Mutta toisaalta olimme perillä paikallista aikaa jo klo 9.00 ja täysi päivä edessämme. Huonekin saatiin ennen virallista sisäänkirjautumisaikaa klo 13.00.  Näin ollen koko päivä edessä jota ei edes lasketa lomapäiväksi vaan matkustuspäiväksi.

Missä olemme täällä? Mallorcan tuntemus oli aika vähäistä kummallakin, joten kohde valikoitui jotakuinkin ”fiiliksellä” tarjonnan perusteella. Tarjontahan oli aika vaatimatonta koska olimme myöhään liikenteessä mutta tästä voi syyttää vain itseään. Silti paikka, missä olemme Pequera ja Universal Hotel Lido Park. Hieman oli ennakkoluuloja paikasta mutta nyt ensimmäisen päivän jälkeen ei enää ole.  Varsin mukava, huone kiva, parveke ilta-aurinkoon ja palvelu pelaa. Kyllä täällä viikon viettää mielellään, varsinkin kun ajattelee, kuinka helppo tänne oli Suomen vaihtelevasta säästä saapua. Täällä ei todellakaan tarvitse tällä hetkellä miettiä, että onko pilvisiä päiviä tiedossa. Joka päivä pelkkää aurinkoa ja lämmintä. Itse mantereella yli 40c asteita, täällä onneksi meren takia hieman alempia. Mutta kuumuutta ja aurinkoahan täältä tultiin hakemaan, joten miksi tässä vaiheessa pitäisi alkaa valittamaan. Erilainen reissu ja paikka meille. Ei hirveän paha, voi silti kuvitella että minkälaista mantereen puolella yli 40 asteessa saattaisi olla.

Muutamia kuvia alkumatkan ajalta ilman kummenpaa selitystä. Tänään oli todellinen vanhan ajan rantapäivä. Huomenna ehkä samanlainen tai sitten jotain muuta. Jossakin vaiheessa pitäisi päästä käymään myös Palmassa eli keskustassa. Ja jossakin vaiheessa pitää saada se auto vuokrattua, jotta päästäisiin kiertämään myös itse saarta. Eiköhän tämäkin tule onnistumaan, kuten kaikki muutkin auki olevat asiat tähän mennessä. Matkahan on vasta alussa.