19.7.2022 – Autoreissu Mallorcan rannoille ja vuoristoon – Muro Beach – Alcúdia – Port de Pollença – Sa Calobra – Sóller – Peguera

Tällä hetkellä vuokra-autot ovat aika kiven alla koko saarella. Turisteja ennätysmäärä ja kaikki haluavat oman auton. Ehkä ei kumminkaan ihan kaikki J Meillä kävi silti tällä kertaa hyvä onni vuokrauksen suhteen. Käytiin aamulla hotellin respasta kysymässä vuokra-autoa. Ei ollut tarjolla manuaalia tai automaattia pariin päivään. Onneksi työntekijä oli sinnikäs ja alkoi kysellä omilta kontakteiltaan, että olisiko jollakin vapaata autoa. Yksi löytyi ja saatiin se yllättäen heti käyttöömme, 5:ssä minuutissa auto kurvasikin jo hotellin pihaan. Kaiken lisäksi vielä automaatti. Hinta n. 100 € päivä. Normaalisti olisi ollut ehkä puolet tästä. Otimme kahdeksi päiväksi.

Kun auton saanti varmistui niin äkkiä hotellin huoneeseen pakkaamaan kamoja reissua varten. Eli vähän kaikkea mukaan, kaiken mahdollisen varalta. Ensimmäiseksi kohteeksi valittiin saaren pohjoisosassa oleva Playa de Muro Beach. Lopulta päädyimme Picafortin alueelle kyseisellä rannalla. Itse ranta yllätti valkealla hiekallaan ja upealla kirkkaalla turkoosilla vedellään ja oli muutenkin ihan viihtyisän näköinen. Porukkaa toki riitti, joten turha haaveilla Aasian mallisesta ”omasta” rannasta. Emme silti jääneet tänne notkumaan vaan jatkoimme Port de Pollençaan syömään. Hintalaatusuhde ruualle ei ollut paras mahdollinen mutta maha tuli täyteen ja kuski sai energiaa tulevaa ajamista varten. Tämän jälkeen tiet muuttuivatkin hieman mutkaisemmiksi. Mutkateitähän tänne oli tultu hakemaan ja tämän päivän jälkeen pystyi toteamaan, että tavoite tuli täyteen ja tällä kertaa riitti.

Pollencan jälkeen tiet ja maisemat muuttuivat radikaalisti. Seuraavana kohteena se kauan odotettu Sa Calobran kuuluisa mutkatie. Ennen itse mutkille menoa piti tutkia tulevaa maisemaa dronen kautta. Olimme jo valmiiksi n. 600m korkeudella, joten dronen korkeus 450m lisää tähän toi uutta perspektiiviä mitä tuleman piti. Aika mutkaiseltahan se näytti, joka tarkoitti sitä, että kuski ei maisemia paljoa ehtinyt tarkkailla. Onneksi ne on mahdollista nähdä jälkikäteen videoiden kautta. Alhaalla odotti paikan toinen erikoisuus, kuuluisa luolan takaa löytyvä vuorien välissä oleva ranta Torrent de Pareis. Olisi ollut kyllä mukava paikka lennättää dronea mutta valitettavasti akku loppui. Onneksi muut kamerat pystyivät silti taltioimaan paikan erikoisuuden.

Lopulta ajomatka Sollerin kautta takaisin Pegueraan. Olihan tämä aika pitkä ja mutkainen päivä. Kilometrejäkin n. 230 km. Aikaa meni rutkasti enemmän kuin Google Mapsin ehdottama neljä ja puoli tuntia. Seuraavana päivänä uusi autoreissu mutta eri suuntaan saarella. Tästä sitten eri blogissa enemmän.

Edellinen ilta hiipui aamun autoreissun jännitykseen
Päivän matka kartalla
Muutama kuva Muro beachiltä Picafortin kohdilta
Port de Pollensan rannalta
Ja sitten itse asiaan eli Sa Calobra
Peruskorkeutta n. 600m + drone 450m lisää. Alkoi yhteyskin jo pätkimään ohjauslaitteeseen
..ja kurvit jatkuvat pitkälle rantaan asti
Kuva tulosuuntaan ennen korkeita kohtaa josta lähtee lasku alas meren rannalla
Muuten vain vuoria…
Torrent de Pareis kohdassa alhaalla missä veneet
Melkein jo alhaalla
Muutama mutka ja kapea kohta vielä ennen alaspääsyä
Tunneli kohti erikoista luonnonmuodostusta
Soller näköalapaikalta kuvattuna hyvin kaukaa