20.7.2022 – Autoreissu Mallorcan keskustaan ja rannoille – Palman keskusta – Es Trenc – Peguera

Uusi päivä ja uudet kujeet. Tämän päivän ohjelman tärkein kohde oli Mallorcan keskus eli Palma. Tavoitteena tutustua katedraaliin, vanhaan kaupunkiin ja ehkä saada jotain jopa shopattuakin kotiin. Liikkeelle päästiin puolen päivän aikaan ja matka Palman keskustassa olevaan parkkihalliin otti noin puoli tuntia. Ei paha. Liikennekin oli ihan ok, joten tämä ei aiheuttanut sen suurempia sydämen tykytyksiä. Ainoa missä sydän meinasi totaalisesti pakahtua, oli keskustassa oleva maanalainen parkkihalli. Kuuma, ahdas, ei tilaa liian helposti löydettävissä jne. Silti saatiin auto parkkiin ja päästiin lopulta jopa onnistuneesti poiskin.

Vanha kaupunki vaikutti oikein idylliseltä. Jopa liian idylliseltä suhteessa mielikuviin minkälainen se on kenties ollut ”joskus” kauan aikaa sitten. Nykyajan tunnusmerkit, graffitit, loistivat läsnäolollaan melkein jokaisella sivukujalla. Näköjään ihmisen pääasia on jollakin tavoin ”tägätä” merkki omasta olemassa olostaan, oli aikakausi sitten mikä tahansa. Toki voidaanhan nuo arvioida myös taiteeksi.

Vanha kaupunki jäi lopulta taakseen ja otettiin suunta noin tunnin ajomatkan päässä olevaan Es Trencin rannalle. Kuulemma yksi parhaimmista. Ilmeisesti voisikin olla, jos arvio tehdään ihmispaljouden perusteella. Maisemien ja alueen perusteella emme uskoisi, että olisi se ns. saaren paras. Mutta ei ollut mikään pahakaan. Ihmettelimme väen paljoutta hetken ja päätimme lopulta lähteä ajelemaan takaisin kohti hotellia. Suorinta tietä matkaa oli reilu tunti. Hyvä päivä n. 150 km ja autokin tuli palautettua ihan ehjänä. Loppuilta menikin sitten päivän touhuja muistellessa ja tulevia suunnitellessa.

Päivän reissu kartalla
Es Trenc
Lelut oli mukana kaiken varalta. Jäivät käyttämättä
Sisäänpääsy oli hauska hiekkavallien välistä.