23-28.6.2023 Singapore – Indonesia – Bali – Ubud

Reissussa jo viime pe lähtien ja nyt vasta ensimmäiset elonmerkit tänne blogiin. Parempihan näitä on hieman jälkikäteen laitella kuin ihan reaaliaikaisesti. Lomallahan täällä ollaan eikä raportoimassa joka päiväistä toimintaamme.

Perjantai aamun 23.6 klo 01.25 lento Singaporeen sujui suhteellisen kivuttomasti. Taisimme jopa hieman nukkua mikä on meille aika epätyypillistä. Toisilla on taito nukahtaa jopa seisaaltaan saman tien, mutta me emme tämmöistä kykyä valitettavasti omaa. Onneksi tällä kertaa ei tarvinnut jatkaa suoraan Balille vaan yövyimme Singaporen Changin kentällä lentokenttähotellissa Hotel Yotelairissa. Tämä olikin hyvä ratkaisu tällä kertaa. Vaikka olikin maailman pienin huone mutta silti ajoi asiansa oikein hyvin. Erittäin hyvä sijainti suoraan Jewelin ja tuloaulan välissä. Ei tarvinnut perinteisesti matkustaa Singaporen keskustaan yhden yön takia. Ja pelkästään kentän Jewel on nähtävyys sinänsä.

Hyvin nukutun yön jälkeen n. 3 tunnin lento Balille jossa kuski olikin odottamassa meitä. Tällä kertaa majapaikaksi oli valittu uusin hotellin alueen uusimmalta trendialueelta Canggulta. Majapaikankin nimi oli varsin hyvä, Hotel Komea. Sopia itselleni oikein hyvin 😊. Pari ensimmäistä päivää meni täällä ihan vain oleskellessa ja tulevia suunnitellessa. Enempää emme aluetta viitsineet tutkia koska ruuhkat täällä olivat aivan järjettömiä. Onneksi kävelymatkan päässä naapurissa sijaitsi yksi alueen suosituimmista paikoista Cafe del Mar. Hyvä paikka illastaa, ihmetellä maailman menoa ja ottaa muutama drinkki. Sopi meille oikein hyvin tällä kertaa.

Nyt olemme siirtyneet Ubudin alueen pääkohteeseemme eli Puri Wulandariin. Tätä ennen yövyimme kaksi yötä Ubudin keskustassa Chakra Boutique hotellissa. Sijainti tällä uudella paikalla oli todella hyvä, keskellä kaikkea mutta silti sai olla omassa rauhassa. Eilinen menikin sitten mukavasti päiväretkellä meidän aikaisemman tutun kuskimme Agunkin kanssa. Aika paljon olemme paikkoja täällä jo kiertäneet mutta ne kaikkein Ubudia lähimpänä olevat olimme onnistuneet kiertämään. Aluksi suuntasemme kohti uutta paikallista erikoisuutta eli upouudelle lasisillalle testaamaan sisäistä ”vertigoa”.  Sisäänpääsy oli suhteellisen arvokas 250 000 IDR mutta koska tänne tulimme, pitihän se sisällä käydä. Vieressä olevalle Tegenunganin putoukselle emme jaksaneet lähteä kävelemään vaan tutustuimme paikkaan parkkipaikalta lähetetyn dronen avulla. Ehkä parempi kuvakulma tätä kautta kuin suoraan putouksen vierestä. Seuraavaksi huomasimmekin olevamme taas kuskimme Agunkin kotona kylässä. Oli oikein kiva istuskella perheen kanssa ja jutella kuulumisia. Taannoin korona aikaanhan Bali oli kokonaan suljettu turisteilta, joten paikallisten tulolähteet katosivat käytännössä yli kahdeksi vuodeksi. Tällöin osallistuimme ”hieman” tukemiseen ja tästä olivat edelleen erittäin iloisia. Ruokana taas kerran paikallinen Babi Guling ja nyt tosi tulisena sellaisena. Itselleni upposi oikein kivasti mutta perheen paremmalla puoliskolla taisi mennä itkuksi chilien takia. Lopuksi Goa Gajahille (Elefanttiluola) ja vieressä olevan kahvipaikan (Luwak) kautta takaisin majapaikkaan toipumaan. Oli oikein kiva päivä. Nähtiin taas uutta ja kaikkea kivaa.

Nyt lopultakin olemme täällä tämän alueen pääkohteessamme 3 yön verran. Viides kerta täällä ja mökki sama toivottu 108 kuin halusimmekin. Tästä paikasta ehkä oma blogi myöhemmin, riippuen siitä saadaanko drone ylös ja kuvaamaan näitä mahtavia maisemia mitä parasta aikaa täällä katsellemme. Hyvähän täällä lämmössä on olla 😊

Muutama kuva matkan varrelta. Tekstitykset kuvien alapuolella

Hotel Yotelair – Ei se tilavin mutta täydellisin tilanteen mukaan. Singapore Changin Jewel ihan vieressä palveluineen, ja niitähän riitti.

Muutama kuva Balin Canggulta. Tulipahan pikaisesti käytyä. Cafe Del Mar oli ihan ok illallispaikkana, ei ehkä meille biletyspaikkana (vanhukset).

Bali – Ubud – Batuan Temple rakennettu vuonna jkr. 944 – Tegenungan Waterfall and Glass Bridge. Hieman vanhempaa ja uudempaa tällä kertaa.

Lopultakin omalla tutulla altaalla – Puri Wulandari Villa 108