Madrid 19.10.2023 – History Museum of Madrid ja National Museum of Romanticism

Pitkästä aikaa kunnon sadepäivä. Koko päivän on tullut vettä taivaan täydeltä ihan kaatamalla, joten tämän takia ei hirveästi pysty ulkoilemaan. Näin ollen täydellinen museopäivä. Vähän tylsempi aiheinen blogi tällä kertaa mutta lähinnä itselleni ihan vain muistoksi.

Lähdin yksin käppäilemään kohti naapurissa olevia museoita. Madridin historiaan keskittyvä olikin ilmainen ja toinen maksoi peräti 3€. Romantiikan aikakauteen perustuva museo oli parempi. Ikään kuin kävelit läpi tämän tietyn aikakauden asunnon siirtyen huoneesta ja teemasta toiseen. Oli ihan hieno. Opastukset kummissakin museoissa olivat hyvät ja selkeät. Hyvin tietää mistä ja mihin suuntaan lähteä liikkeelle, kuinka edetä järkevimmin ja mihin lopettaa. Eksyä ei voi vahingossakaan. Ehkä aikaa olisi voinut käyttää enemmänkin mutta ei millään jaksa jokaista kippoa tai taulua alkaa tutkimaan ja niiden esittelytekstejä lukemaan. Helpompi ottaa valokuva jostakin kiinnostavasta ja sitten myöhemmin tutkia mitä tulikaan nähtyä. Heh.. varsin laiska tyyli mutta ihan itselleni sopiva. Laiskuudesta huolimatta ainahan museoissa on välillä kiva käydä!

Joka tapauksessa viimeisiä viedään tässä kaupungissa. Bolt kyyti on tilattu aamuksi 06.30 valmiiksi. Toivotaan että joku kuski tykkää herätä kukonlaulun aikaan ja noukkia meidät kyytiin vain n. 30 € takia. Jos ei niin eiköhän sitä aina joku kyyti saada. Lento oli tällä kertaa suora ja kotona pitäisi olla pe iltapäivällä ihmisten aikaan. Ja vielä on lomaa vkloppu jäljellä eli ei tarvitse lomaväsymyksen kanssa töihin heti raahautua. Oli hyvä reissu ja todella kiva kaupunki.

Pistetään lopuksi kummastakin museosta pieni kooste kuvien muodossa. Vähän niin kun todisteeksi että käyty on!

History Museum of Madrid

National Museum of Romanticism