4-8.6 Kanawa Island – Komodo

4-8.6 Kanawa islands – Komodo. 4 yötä tällä pikkuruisella saarella hurahti nopeasti. Puolentoista tunnin venematka Labuan Bajosta ja reissun yksi pääkohteista oli enää muutaman askeleen päässä. Hyvältä näytti heti aluksi ja hyvältä tuntuu myös näin jälkikäteen. Nyt olemme jo seuraavassa paikassa ja täällä toimiikin yllättäen langaton netti satelliitin kautta, joten iltapuhteiksi voidaan päivitellä kuulumiset kun ne vielä ovat tuoreessa muistissa. Puhelinverkkoa ei ole edelleenkään.

Kanawa saari itsessään on todella pieni ja käveltävissä laskuveden aikaan tunnissa ympäri. Snorklailtavaa riittää ja jopa erittäin hyvää sellaista. Hieman jännitystä aiheutti kuvailla veden alla uudella kameralla ja vesipussi virityksellä. Hyvin on kestänyt tähän mennessä ja jotain kuviakin ollaan saatu. Pistetään muutamia aikaansaannoksia esille toiseen blogikirjoitukseen. Suora linkki sinne löytyy tämän blogin lopusta. Majapaikkana halpa. n. 20 e yö. Mökki melko vaatimaton. Ei tuuletinta, ilmastoinnista puhumattakaan. Läpiveto huono yöllä joten hiki oli päällä. Torakoita yai jotain vastaavia ötököitä lattiat täynnä yöllä että niiden rapina kuului melkein korvatulppien läpi. Vessasta ja suihkusta ei viitsi muuta mainita että päivää kohden makeaa vettä oli suihkua varten käytettävissä yhteensä 15 litraa kahdelle. Kuulostaa negatiiviselta mutta sitä se ei kumminkaan ollut. Majapaikka ajoi hyvin asiansa. Toimi hyvin meillä.

Ohjelma oli 4 päivää varsin samanlaista. Aamulla ylös, aamiainen, snorkkailua, päivällinen, toipumista, snorkklailua, auringonlaskua ja iltapala. Ruuista piti tässä paikassa maksaa erikseen mutta ei ollut kallista. Toki saarihinnat koska kaikki pitää tuoda tänne suurella vaivalla mantereelta, jopa suihkun makea pesuvesi. Pimeä tulee täällä siinä kuuden jälkeen joten loppuillat meni yleensä omalla terassilla istuskellessä ja ihmetellessä. Säät ovat olleet hyvät. Aurinko paistaa koko ajan joten miksi valittaa pienistä. Toisaalta niitäkään pieniä aiheita ei ole vielä näkynyt.
null
*Kanawa Island ylhäältä päin kuvattuna. Saarta kiertävä koralliriutta näkyy hienosti tästä kuvakulmasta. Riutta pitää sisällään valtavan määrän mitä erilaisempia kaloja ja olioita. Todella hyvä paikka snorklaajille. Ja mikä parasta, helposti saavutettavissa.

null
*Paras paikka pulahtaa veteen on laiturin päästä. Saman tien pääsee riutan reunalle.

null
null
null
null
null
null
null
*Kenenköhän jalanjäljet kuvassa?

null
*Saaret ovat varsin erikoisen paljaita tällä alueella. Ei paljoa palmupuita. Ilmeisesti kaljuuntuneet aikojen kuluessa ihmisen toiminnan ansioista.

null
*Luonnossa pienempi kuin pikkurilli.
null
null
null
null
null
null
null
null
*Tervetuloa tai tervemenoa. Riippuu ihan kumpaan suuntaan menossa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

one × 2 =