2.6.2019 – Bali – Indonesia

1-2.6.2019 – Bali

Bali. Jälleen täällä mutta ei edelleenkään heikoilla jäillä. Olihan se taas varsin pitkä huitaisu suoraan Suomesta tutulle Balin saarelle. Lähtö Suomesta pe 1.6 klo 23.55 ja perillä majapaikassa la 2.6 01.00 am paikallista aikaa. Aikaerot hakevat edelleen oppimista, että ymmärtää miten päin kelloa pitää kääntää. Menihän tähän matkaan kumminkin muutama tunti mutta mitä väliä, kun onnellisesti perillä, vaikka hieman väsyneenä. Vanhat yrittää edelleen sinnikkäästi perinteitä noudattaen jaksaa.

Finnairin lento uudella Dreamliner koneella Singaporeen oli ihan mukava kokemus. Palvelut ja tarjoilut toimivat. Tilat olivat myöskin varsin mukavat. Ensimmäinen ja varmaan viimeinen kerta kun koneeseen astuu sisälle ihan ensimmäisenä. Tuskin tulee tätä hauskuutta koettua toisten.

Singaporeen saapuminen kesti tovin, koska piti kierrellä yli puoli tuntia taivaalla kapteenin etsiessä sopivaa luvattua laskeutumishetkeä. Huoli alkoi hieman herätä, kuinka ehtiä seuraavalle lennolle Denpasariin (Bali), mutta sekin onnistui loppujen lopuksi helposti. Perinteinen jonottaminen maahantulon suhteen meni suhteellisen rivakasti, joten ihan hyvin ehdittiin seuraavalle lennolle (Jetstar). Me olimme ajoissa, mutta itse lento oli puolestaan tunnin myöhässä. Näin ollen saapuminen Balille venyi arvioitua myöhemmäksi klo 00.00.

Perille päästy ja tuttu tuoksu toivotti meidät tervetulleeksi. Kuski oli tilattu valmiiksi mutta raukka oli hieman joutunut odottelemaan meitä. Onneksi kuski oli edelleen odottamassa, joten viimeinen etappi kohti Seri Villa Seminiyak onnistui suunnitelmien mukaan. Loppuilta menikin sitten altaalla ihmetellessä ja unta odotellessa.

Aamiainen oli älykkäästi ajateltu aamuksi klo 10.00 jotta voisi nukkua kunnolla. Mutta koska chekkausta ei tehty yöllä, niin respasta soittivat heti aamu kahdeksalta, että ”Hello Mister Harri, Voitteko tulla tekemään chekkauksen”. Jep..ymmärrettävästi halusivat varmistaa, että yöllä saapuneet myös tulevat maksamaan, eli luottokortti vinkui hetken ja kiireellä takaisin nukkumaan, aamiaista odotellen.

Eli täällä ollaan 4 yötä ja sitten lento Labuan Bajon suuntaan Komodolle ja sen kuuluisien kirkkaiden vesien äärelle. Piti mennä viime kertaiseen Komodo Resort paikkaan, mutta vaihtelun vuoksi otimmekin uuden paikan. Siitä sitten myöhemmin. Ennen tätä varmaan jotain peruspäivityksiä Balilta, mikäli jaksamme, tai löydämme uutta.

Osan noista kukista saa lähikaupasta. Vastaavia pikkutaimia saa esim. Lidlistä 12 € (pikkutaimia)
Pulujen pulahdusallas
Oleskelualueen puolelta, sama allas edelleen.
Kerta vielä toiseen suuntaan.
Ihan vaan kukka kauneutta
Kleinbuss…Bali – Muutakin kuin skoottereita
Putki keskellä tietä. Näiden kauniiden naisten ohi pitäisi päästä. Tulli vissiin 5 000 rph