2019 – Pariisi XII – Loppupäivät – Galleria Lafayette ja Printemps

Aika rientää. Reissusta jo viikko joten aika päivitellä blogia kotosalta vikojen päivien kuulumisten osalta. Hyvä reissu vaikka osa lopusta menikin hieman sairastellessa. Alun lämmöt (+24C) olivat pohjoisen pojalle hieman liikaa näin myöhään syksyllä. Lämmintä ja kylmää sopivasti sekaisin niin eihän siitä lopputulemana tullut muuta kuin kiva pikku flunssa loppupäiviksi.

Viimeisenä päivänä (pe 18.10) suunnistimme ”shoppailemaan” Lafayetten ja Printempsin tavarataloille. Ei paljoa shoppailtu, sitä enemmänkin taas jälleen kerran vaan katseltiin. Kyllähän täällä rahaa saisi kulumaan mutta onko sen arvoista! Jännä näiden aasialaisten kanssa näissä kahdessa edellä mainitussa tavaratalossa. Jos haluat käydä sisällä esim. Louis Vuittonin tai Guccin liikkeissä, varaudu jonottomaan tovi, liikkeisiin pääsee vain tietty määrä kerrallaan. Hassun hauskaa jonottaa jotta pääset tuhlaamaan omaisuuden. Yksi syy aasialaisten suosioon shopata kalliita merkkitavaroita Pariisissa on ilmeisesti juuri se verojen vähennys mahdollisuus. Tax free rules. Meitä eurooppalaisia tämä etu ei samalla tavalla paljoakaan hyödytä.

Näkymät Lafayetten terassisilta ja katolta olivat kieltämättä hienoja. Talon sisällä oleva lasisilta on ilmeisesti vain väliaikainen mutta ehkä suosion takia voisi olettaa että olisi pidempiaikainenkin juttu. Mutta ei naapurin Printempsin kattoterassi tai sen ravintolankaan tarvitse yhtään häpeillä kilpailijalleen naapurissa. Voi vain kuvitella että varmaan ”aika” suosittu kesäkuumilla. Nyt oli hieman liian tuulista, viileätä, kurkku kipeänä jne. Tekosyitä riittää tai syitä seuraavaa reissua XIII varten sitten joskus.

Shoppauskierros oli meille hyvin halpa. Ei ollut takaisin tuotavaksi näyttäviä merkkiliikkeiden kasseja. Perinteisesti bussilla nro 21 takaisin omille ”hoodeille”. Ennen kotiinpaluuta silti pieni mutka Place des Victoiresin takana olevalle Rue des Petit Champs varrella sijaitsevaan Vintage pikkuliikkeeseen. Hukkareissu, mutta tulipahan taas nähtyä kivoja alueita heti Palais Rouyalin takana, eli ei sittenkään ollut hukkareissu.

Majapaikka –  Les Halles – 9 rue Saint Denis 75001 PARIS – Toisessa kerroksessa puun lehtien takana. Ei voisi olla paljoa keskeisemmällä paikalla.
Lafayetten lasisilta.
Näkymiä Lafayetten yläterassilta
La Défense
Näkymiä naapurin Printempsin katolta
Bar Perruche – Ei välttämättä kaupungin halvimpia mutta kesällä varmaan niitä kivoimpia.
Kuvia Place des Victoriesin ympäriltä. Kivojan nämä rakennukset täällä. Sitä ei voi kieltää.
Galleria Vivienne – Kun olimme täällä 2010, niin naapurissa Place Coletella meinasimme ”törmätä” The Tourist elokuvan päätähteen. Onneksi turvamiehet estivät tapahtuvan ja Angelina Jolie sai kuvata elokuvaansa rauhassa.
Les Halles –  9 rue Saint Denis 75001 PARIS – Saatiin avaimet vapaasti käytettäväksi ensimmäiseksi illaksi talon ylimpään huoneistoon, jossa oma terassi. Hyvä kikka saada kyseinen huoneisto vuokratuksi meille kenties joskus. Ihan kiva mutta jotain ehkä uupui. Pienempi, mutta toisaalta terassi taas aika luksusta.
Siitä se alkoi su 13.10. Valitettavasti loppui samaan paikkaan 19.10. Tuskin yhtään viisaampana mutta entistä Pariisi nälkäisempänä…